Audio Difficulty with Pi 2x Board

Home Forums ICS Controllers Audio Difficulty with Pi 2x Board

Viewing 5 posts - 11 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #3257

    I have the same problem
    my setup is 1) Raspberry Pi 3b+
    2) ICS Pi 2x Controller board
    3) 32 Gb San disk Micro SSD
    Software:
    1) OpenRepeater program version#2.1.2
    The audio has a echo when in use but the voice announcements are perfect which would suggest there is a problem with the audio input.

    The repeater has been working well with old logic board so i know the rx tx is all ok
    73s
    Phil G0EPX

    #3260
    Aaron, N3MBH
    Forum Administrator

    I think I’d let Dan comment first to see what thoughts are since you seem to indicate it is not an issue on different hardware.

    73,
    Aaron – N3MBH / WRFV871

    OpenRepeater is offered free of charge. Find out how you can support us.

    #3262
    Dan, KG7PAR
    Forum Moderator

    Can you explain the setup in enough detail to where we can try to reproduce the echo? what port are you using, where are you hearing the echo, how loud is the echo, etc. the more details the better.

    We have only ever heard about this one other time and were never able to reproduce the symptom. It is certainly possible there is a corner case, although the audio paths are completely separated except inside the audio codec chip.

    #3263

    I managed to sort the echo problem. I had to turn down the audio input level and adjust the gain and output level of the ICS pi 2x controller board
    Phil G0EPX

    #3264
    Dan, KG7PAR
    Forum Moderator

    Great, glad you were able to find a solution

Viewing 5 posts - 11 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.